Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei

de nico15 in Curcan, 2 Iul 2012 | 3977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de curcan
  • 30 g de cascaval
  • 150 g de dovlecei
  • verdeturi aromate
  • 75 g de rosii cherry
  • 50 g de faina
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 100 g de ciuperci
  • 75 g de grapefruit
  • Busuioc,
  • sare,
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei:

Carnea a stat la marinat timp de doua ore. Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare, piper, zeama de la o portocala, o lingurita de miere, boabe de ienibahar sparte(3-4) si doua frunze de busuioc ne ocupam si de misse-en-place.

In acest timp putem sa ne apucam sa pregatim chiftelutele de dovlecel. Se curata dovlecelul de coaja si se va rade pe razatoarea mare dupa aceea se va stoarce bine de lichid si se va da in asteptare,  amestecul rezultat se sareaza, pipereaza se adauga un ou si se amesteca bine, adaugam branza rasa pe razoarea mica si faina care va lega chiftelutele.

Dupa aceea le vom praji in ulei incins, chiftelutele vor fi plate nu rotunde si pentru a fi cat mai simetrice cu ajutorul unui cerc metalic pe care il vom pune in tigaie si adaugam amestecul de chiftelute de dovlecei prin acel cerc, dupa care scoate cercul si lasam decat dovleceii(chiftelute) sa se prajeasca pe ambele parti, aceasta va fi baza preparatului nostru pe care se va monta medalionul de curcan.

Carnea de curcan se va scoate din marinada si se va taia medalioane acestea ar trebui sa aibe aceeasi dimensiune cu rondeaua de dovlecel pe cat se poate, ne vom ajuta de acelas cerc, iar daca ultima bucata va avea forma un pic mai mica nu este cu suparare

Carnea o vom sota in foarte putin unt intr-o tigaie non aderenta pe ambele parti, dupa care o scoatem si dam la cuptor 15 de minute (aici putem sa adaugam si marinada in care a stat carnea daca doriti, eu am adaugat-o)

Dupa expirarea timpului verificam carnea si vom adauga pe fiecare felie de carne cate o felie de cascaval sau branza topita si o ciuperca, iar in palaria ciupercii vom adauga cozi de ciuperci taiate fin si un sfert de catel de usturoi si putin unt. Le vom da iarasi la cuptor 10 minute sa se gratineze.

Facem un coulis de ardei gras rosu, acesta se va coace pe gratar, dupa care se va curate de coaja. Se taie in fasii subtiri si se va da la blender cu sare, piper si putin ulei de masline

Vom sota cateva ciupercute in unt si vom adauga ierburi aromate, iar in alta tigaie vom pune trei rosii cherry si le vom trage la tigaie, va da preparatului nostru un gust minunat si va avea un efect deosebit asupra olfactivului.

Dupa ce s-a gratinat, vom scoate preparatul de la cuptor si se va aranja ca in fotografiile alaturate, deasemeni am desenat si cu putin sos de mazare doar pentru un design interesant. Se serveste cu o salata de care doriti voi.

Pofta buna   

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor